dimecres, 6 de novembre del 2013

NATURA - Pel•lícules de caire medi ambiental (Segona part)

Pel•lícules de caire medi ambiental (Part 2)


La tierra sin habitantes

Gènere: Documental
Duració: 86 min.
Any: 2008
Títol original: Aftermath: Population Zero


Què passaria si tots els humans desapareguessin de la Terra? 

De sobte, després d'haver estat controlada per la humanitat durant mil·lennis, la naturalesa reclama el planeta.  

Com evolucionaran animals i plantes? Quant de temps es mantindran en peu edificis, embassaments, centrals elèctriques o monuments sense que ningú els repari? 

Tots aquests interrogants es resolen a La Terra sense habitants , un documental produït per National Geographic, que mostra l'impacte de l'home sobre la Terra a través d'un món que s'adapta ràpidament a la desaparició dels humans .El documental recrea aquesta hipotètica situació, com un experiment científic que mostra un món en el qual tots els éssers humans simplement desapareixen. 

Llavors la naturalesa es fa càrrec per complet del planeta. 

El resultat és un sorprenent món que ningú veu i es mostrarà com és la Terra sense la nostra existència. 

Sorprenent l'actuació veloç de les forces de la natura i la fragilitat de moltes de les tecnologies que es consideren més fiables.

http://www.youtube.com/watch?v=TkNarJlmGfk 

   

Una veritat incòmoda

Gènere: Documental
Duració: 94 minuts
Any: 2006
Direcció: Davis Guggenheim
Títol original: An inconvenient truth



“An Inconvenient Truth” és una pel·lícula documental de 2006 sobre el canvi climàtic dirigit per Davis Guggenheim i presentat per l'ex-vicepresident dels Estats Units Al Gore. El film va ser guardonat l’any 2006 amb l'Oscar al millor documental i a la millor cançó original.

El documental mostra els efectes devastadors del canvi climàtic mitjançant un contundent i preocupant retrat de la situació del planeta; amenaçat per l’escalfament global provocat per les emissions de CO2 per part de l’acció de l’home.



Home

Gènere: Documental
Duració: 120 minuts
Any: 2009
Direcció i fotografia: Yann Arthus-Bertrand
Títol original: Home



El documental està compost quasi totalment per preses aèries de diversos llocs de la Terra. Mostra la diversitat de la vida a la Terra i com se suposa que la humanitat està posant en perill l'equilibri ecològic del planeta.

----

Com ens ha fet la Terra - El planeta humà 

Emès el 02.11.2013 al Canal 33 a les 23:30
Sèrie documental de la BBC
http://www.tv3.cat/actualitat/564520/El-planeta-huma-a-Com-ens-ha-fet-la-Terra

https://www.ccma.cat/tv3
----

LA VIDA SIN NOSOTROS


4 comentaris:

  1. Amic Josep. Me n'alegro que hagis fet referència a un documental que em va agradar molt quan el vaig veure, el "Life after people". Sens dubte un gran exemple de com la natura, segueix el seu curs inexorable. Més sorprenent és per mi comprovar que a la terra hi ha llocs abandonats que són un dur exemple real (La ciutat de Pripyat) de les prediccions del reportatge
    Edu.

    ResponElimina
  2. Molt interessant el documental de la vida després dels humans.
    edu

    ResponElimina
  3. I pel que he llegit, actualment a la regió del Pripyat hi ha un reserva natural de gran interès. S'han conservat els boscos, maresmes, ... i una fauna salvatge difícil de trobar en altres llocs d'Europa.

    Mira que caldre un desastre nuclear per crear un verdader espai on no hi hagi activitat humana ... ja sabem com deixar estar l’amazones. jeje

    ResponElimina
  4. Cert amic Josep, Una de les coses més sorprenent de Pripyat és com, malgrat la radioactivitat, la vegetació i la fauna ho està envaint absolutament tot, Gran lliçó per a nosaltres, la vida torna a llocs que els humans ens hem dedicat a destrossar. Salut!
    Edu

    ResponElimina