dimecres, 26 de juliol de 2017

Més ciència ficció en format novel·la

Ja vaig fer entrada sobre una de les meves aficions, la lectura de ciència ficció. Per consultar anar al enllaç :


Des de llavors he llegit altres novel·les del gènere que crec que valen força la pena, com per exemple:

- Marte rojo 
- A la sombra de los barbaros, de E. Goligorsky un autor argentí amb cognom d'Europa del est.
- Novel.les de Ursula K. Le Guin
- etc .... 

Un dels subgèneres que m'agraden en especial són els catalogats com a distòpies, com per exemple "Les torres de l'oblit" o "París 2041". 


Font de la imatge: http://www.quellegeixes.cat
Considero que val la pena fer-li una ullada a aquesta selecció realitzada pels bibliotecaris de la xarxa de biblioteques de la DIBA. Si han tingut en compte afegir una obra com "La Tierra permanece", saben de que parlen i per tant hi haurà altres obres bones que no he tingut, encara, el gust de llegir. 

Per altre banda, cercant per internet i per casualitat, em vaig amb aquesta publicació realitzada per les biblioteques badalonines a ISSUU. Val la pena fer-hi una ullada. 
Cryptshow Festival de Badalona --> http://issuu.com/badabiblios
Anteriorment he fet servir el terme distòpia, però també crec que seria un altre forma adequada de catalogar el subgènere si fem servir el terme ECOFUTURISME. Possiblement "Les torres de l'oblit" o "La chica mecànica" formarien part d'aquesta tipologia, ja que descriuen un món futur diferent i pitjor per l'ésser humà per causes medi ambientals.

I per acabar, un nou terme a afegir (ja coneixem utòpic i distòpic) ... la ucronia ¿?
D'aquest tipus seria la novel·la "El hombre en el castillo" de Philip K. Dick i el mapa que en sorgiria segons la seva història.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada